Bewustwording

Everything waits to be noticed
(Art Garfunkel)
– bevat links-

Soms raakt iets je, schreef ik laatst op de tijdlijn van mijn Facebookpagina.
Ik doelde op een lied dat ik hoorde op YouTube.
Wat aan die opmerking voorafging en wat er daarna volgde:

Internet is voor mij een soort tweede wereld. Een databank ook met enorm veel informatie. Contact zonder echt contact dat mij soms toch het gevoel geeft dat er echt contact is. Ik heb jarenlang met diverse mensen gechat en sommige van hen ook in het echte leven ontmoet. Van een aantal vind ik het jammer dat het contact uiteindelijk is vervaagd en soms zelfs helemaal is verdwenen. Van een enkeling ben ik blij dat die geen deel uitmaakt van mijn echte leven. Een paar voormalige msn chatvrienden staan nog in mijn vriendenbestand op Facebook.

Sinds ik schrijf, en met name sinds ik serieus schrijf, zijn er heel wat internetvrienden bijgekomen vanaf het moment dat de groep van SchrijvenOnline zich steeds meer verplaatste van de website naar Facebook. Een van die internetvrienden is JanP. Meijers (schrijver van het boek: Ladders van schuim).
Mijn schrijfvrienden weten dat deze JanP., zoals hij in de SOL-wandelgangen ook wel kortweg wordt genoemd, heel wat schrijvers en schrijfsters (in spé) vooruit helpt met hun schrijfwerk.
Zo ook mij. Achter de schermen krijg ik tips hoe het beter kan, anders kan, suggesties, voorbeelden.

Van Facebookvrienden krijg je regelmatig een melding wanneer ze iets plaatsen op hun tijdlijn.
Een paar maanden geleden zag ik zodoende een bericht voorbijkomen dat bleef hangen.
JanP. plaatste iets over gitaarspel dat te beluisteren viel op Spotify. Een aantal mensen weten dat ik zelf korte tijd gitaar speelde en gitaarspel prachtig vind.
Na verloop van tijd besloot ik lid te worden van Spotify en zocht ik het bericht op (soms is het fijn dat Facebook alles bewaart).
Ik was gecharmeerd van The joy of looking forward, uitgevoerd door Elmer, de zoon van JanP.  
Mijn belangstelling was gewekt. Ik wilde meer horen, en wat doe je dan? Internet hè, klik-klik. Kijken op zijn profiel. Zoals veel jonge mensen is ook Meijers junior vrij open op internet. Al gauw vond ik een link naar het nummer met de titel: The lake.

Wanneer iets mij raakt heb ik de behoefte het te delen.
Zodoende plaatste ik de link op mijn tijdlijn. Vrij snel was daar het duimpje van JanP.
Ik glimlachte. Ja, natuurlijk, een vader die trots is op zijn zoon. Leuk.
Zes uren later volgde onder mijn bericht een link, geplaatst door JanP.  met de opmerking: ‘hier een nummer met beelden.;-)’
De link leidde naar het nummer: Overal mensen. Een videoclip over de verslavende werking van de smartphone. Echt heel leuk, smaakvol, mooi gitaarspel, fijn stemgeluid, mooie beelden. Beelden van – inderdaad – de zoon van JanP. samen met zijn muziekpartner.

Ineens gebeurde er iets raars. Ik keek voor de tweede of derde keer, en ik dacht: ik had nu dus ook gewoon zo’n zoon kunnen hebben.2 gedachtes over “Bewustwording

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.